WIE BEN IK ?

Mijn naam is Mathieu Marck, ik ben 34 jaar oud en woon in Antwerpen. Nadat ik mijn middelbaar had afgerond, wist ik dat ik een creatief beroep wou kiezen. Daarom heb ik audiovisuele kunsten (fictiefilm) gestudeerd aan de Sint-Lukas Hogeschool in Brussel. Tijdens mijn studies heb ik enorm veel bijgeleerd, maar vooral veel ervaring opgedaan: ik heb elk jaar enkele kortfilms en een paar documentaires gemaakt.

Ik studeerde in 2006 af als “meester in de audiovisuele kunsten” met mijn kortfilm “Perte Totale”. Enkele dagen later al kreeg ik de kans om te starten bij Woestijnvis, één van de meest creatieve productiehuizen in Vlaanderen. Ik heb daar 7 jaar lang gewerkt voor verschillende televisieprogramma’s, voornamelijk als regisseur maar ook als producer.

 

Na het programma “2013” stopte de samenwerking met Woestijnvis. Ik ben dan deeltijds als freelancer gestart. Daarnaast heb ik gastcolleges “Actualiteit” gegeven aan de tweedejaars journalistiekstudenten van de AP Hogeschool Antwerpen.

 

In 2015 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan als communicatiemedewerker bij Katz NV in Zoersel. Voor hen volgde ik de communicatie en de social media op. Ik maakte er ook bedrijfsfilms en commercials voor online gebruik.

2016 werd het jaar dat ik voltijds freelance ben beginnen werken voor verschillende opdrachtgevers: ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael, Janssens Pharmaceutica, Ringland, TK hockey equipment, Adecco, Arendsoog, VRT Journaal, Radio 2, Sport Vlaanderen ...

De laatste jaren heb ik vooral veel interviews gedaan. Zowel met professionals als totale leken voor mijn camera, in België of in het buitenland, als de boodschap maar goed zit. Dat is mijn sterkte. Flexibel, snel en altijd gaan voor het beste verhaal. Want verhalen brengen mensen bij elkaar en video is hier de perfecte en hedendaagse manier voor!