top of page

FAQ (alles wat je wil weten over Magma)

Starten met video is niet simpel. Hier leggen we je alles uit wat onze klanten regelmatig vragen. Handig voor jou en voor ons. Als je toch nog extra vragen hebt, we zijn steeds bereikbaar via deze link.

Wat doet Magma?

Magma heeft als slagzin “Jouw verhaal in beeld”. Wij zijn storytellers die gaan voor de meest impactvolle video, meestal gebaseerd op sterke verhalen.

 

Binnen Magma hebben we drie pijlers: video productie, hier maken we de video’s op een professionele manier op basis van jouw verwachtingen.

 

Daarnaast bieden we cameratraining aan, omdat impact maken ook afhangt van wat er zich voor de camera afspeelt. Sommige mensen zijn geboren vertellers op beeld, maar veel mensen kunnen hier nog grote stappen zetten. Wij hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het coachen van mensen op camera die dit niet gewoon zijn.

 

En als laatste punt: strategie. Waar ga je je video’s inzetten, wie is je doelpubliek, wat is je einddoel? Op basis van bewezen methodes en een brainstorm met jouw medewerkers en Magma bepalen we een lange termijndoel.

 

We starten met “Wat” we willen bereiken zonder naar de beperking te kijken om daarna de “Hoe” te bepalen. Door deze drie services aan te bieden, is Magma de perfecte partner voor elk bedrijf - van éénmanszaak tot multinational - om grote stappen voorwaarts te zetten op het vlak van videocommunicatie.

Waarom is cameratraining zo belangrijk?

Topsporters filmen zichzelf om hun prestaties te verbeteren. Dat is bij cameratraining hetzelfde. Door regelmatig te oefenen voor een camera en die beelden zelf te analyseren samen met een ervaren coach, zal je uitstraling op camera maar ook in het gewone leven veranderen. Het imago dat we uitstralen is bijna nooit wat we willen uitstralen.

 

Via cameratraining kan je dit verschil kleiner maken en meer jezelf zijn. Enkele voorbeelden: jij denkt dat je heel zelfzeker bent omdat je een kordate tekst hebt geschreven, maar je lichaamstaal laat twijfel en stress zien, dan is er een mismatch. Omgekeerd kan ook: mensen die sympathiek willen overkomen hebben soms niet door dat ze door hun manier van spreken bij mensen nogal intimiderend kunnen overkomen.

 

Op een halve dag cameratraining kan je al heel veel bijleren. Elke 6 maanden of jaarlijks nog eens bijschaven gedurende een uur of twee kan zeker geen kwaad. Of bijvoorbeeld net voor een groot event.

Wat zijn de sterktes van Magma?

Magma is gespecialiseerd in documentaires, interviews, sfeerreportages en aftermovies met interviews.

 

Maar in principe kan je voor alle videoprojecten terecht. We hebben al 15 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk waardoor zowel grote als kleine opdrachten vlot kunnen worden opgestart.

Al jaren maken we video's waar we authenticiteit voorop zetten. Echte emoties, echte verhalen, ... Liefst rond sport of natuur, maar ook echte corporate stories komen aan bod.

Van KMO tot multinational, ik heb kleinere en hele grote klanten en door samen te werken met bevriende audiovisuele bedrijven zijn alle projecten opschaalbaar. Geen klus te groot, we kunnen alles aan. 

Kan ik voor eender welke video bij jullie terecht?

Ja hoor, boek gerust een vrijblijvend intakegesprek. We bekijken in dat gesprek wat je exact zoekt en waar wij je kunnen helpen. Heb je een uitgewerkt idee van start tot finish? Of moet er nog gebrainstormd worden?

 

Na het eerste gesprek kijken we dan of de opdracht iets is voor Magma, wij maken van Aftermovies over Bedrijfsvideo’s tot Zebra’s in beeld brengen. Wij kennen veel mensen in de audiovisuele wereld dus zelfs als projecten niet 100 procent een match zijn met ons, dan nog kennen we de juiste mensen om je verder op pad te helpen.

Heb je tips als je jezelf filmt of laat filmen?

je kan veel doen, zeker als wij de opnames doen. Dan halen we alles uit de kast. Maar door op enkele zaken te letten, zal je video snel veel beter worden, ook als je het gewoon met een gsm filmt:

  • Gebruik een statief, ziet er ineens veel professioneler uit.

  • Probeer je klank te verzorgen. Ook al bekijkt 80 procent van de mensen online content zonder klank, dan nog is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben. Niks is irritanter dan slecht geluid.

  • Kijk recht in de lens. Naast de lens is professioneler, maar op social moet je voor impact gaan dus doe dat. Kijk dus niet naar jezelf op het scherm, maar echt recht in de lens.

  • Maak een script. Niemand kan zomaar voor de lens iets interessants zeggen. Ofwel schrijf je op voorhand iets uit - enkele balletpoints - of je laat iemand je vragen stellen vanachter de camera. Dan kan je zo natuurlijk mogelijk reageren.

  • Glimlach. Smile. Hoe enthousiaster je iets vertelt, hoe meer impact je maakt.

  • Blijven doorgaan. Iedereen struikelt al eens over zijn woorden of geraakt zijn draad kwijt, herneem de zin dan even of pauzeer twee seconden en ga dan door. In de montage haal je die pauzes eruit. Veel mensen merken dat zelfs niet op en jij spreekt vlot in perfecte volzinnen heel de video lang.

Hoe belangrijk zijn ondertitels?

Ondertiteling is cruciaal. Mensen horen en zien praten werkt. Alleen kijkt 85 procent van de mensen naar hun gsm met het volume uit. Dus zonder ondertiteling verdwijnt je boodschap helemaal.

 

We raden altijd aan om video's te ondertitelen. Het is een kleine extra investering, dat is waar, maar dit zal het rendement van je video aanzienlijk te verhogen. Plus het ziet er ook nog eens hyperprofessioneel uit.

Wat voor materiaal gebruiken jullie?

Magma heeft zelf 3 camera’s die regelmatig gebruikt worden.

 

Een Sony FX6, een Sony FS5 en een Sony A7R (mark 3), alles om eender welke opdracht vlot in beeld te brengen. Daarnaast hebben we een hoop licht om interviews (onze core business) uit te lichten, een assortiment microfoons en alle statieven en stabilizers die nodig zijn voor een professioneel eindresultaat.

 

Voor de montage gebruiken we de nieuwste Apple MacBooks M1 Max. Deze hypersnelle laptop laat het toe om snel en zonder veel problemen te monteren. En door het compacte formaat is het makkelijk om deze mee te nemen op locatie of naar het buitenland.

Waarom heb ik video nodig als ondernemer?

89 procent van de bedrijven zegt dat ze nu al werken met video om hun merk in de markt te zetten. Dus als je dit nog niet doet, dan sta je eigenlijk al eens stuk achter op de concurrentie.

 

Daarnaast zijn beelden veel aantrekkelijker dan tekst, mensen zijn van nature aangetrokken tot bewegende beelden en het is dus makkelijker om met video de aandacht te trekken.

 

Mensen zijn ook zot op verhalen en iemand een verhaal zien vertellen werkt een stuk in op onze oerinstincten en zorgt voor een blijvende indruk. Video creeërt ook extra waarde: video ziet er exclusiever uit, ook al kan iedereen tegenwoordig filmen.

 

Je kan ook processen en plekken in je bedrijf laten zien die niet voor het grote publiek toegankelijk zijn. Je toont getuigenissen van mensen die je via video altijd aan iedereen kan laten zien.

 

Kortom, video is the way to go. Maar niet elk type video past bij elk bedrijf. En dat is waar wij heel goed in zijn, het juiste gevoel steken in de juiste video. Niet als een eenmalig project maar als een langetermijnsvisie.

bottom of page