top of page
Zoeken

Over comfortzone en cringyness.

Dwing jezelf om uit je comfortzone te komen. Iets wat ik regelmatig zeg, ook tegen mijn klanten, ben ik al enkele dagen heel goed aan het uitvoeren. Ik heb vorige week een call gehad met Frédéric Paulussen, bedrijfsfotograaf.


En ik heb hem mijn visie voor Studio Schijnpoort uitgelegd. De groei die ik wil doormaken dit jaar, maar ook de komende jaren. Redelijk akelig om deze woorden echt uit te spreken, want dat maakt alles ineens heel echt. Ik weet niet of dit iets typisch Belgisch is, maar er wordt van ons altijd verwacht om beleefd en bescheiden te zijn. Ik ken nog veel mensen uit heel Europa die die kenmerken hebben, maar als bevolkingsgroep denk ik dat wij toch echt wel heel onderdanig zijn.


Dat levert in mijn hoofd soms stevig blokkades op. Vandaag heb ik toch behoorlijk wat van die belemmeringen kunnen overwinnen. De plannen liggen er, nu start de uitwerking. Er komen dus nog grote zaken aan. Helemaal uit mijn comfortzone.


Na de call was ik zeer gelukkig en zat ik vol energie. Ik had het gevoel dat ik heel kordaat was overgekomen. Helemaal klaar voor mijn missie...


Tot mijn vrouw na enkele seconden zei dat ze de ongemakkelijkheid in mijn stem had kunnen horen twee kamers verder. Dus ik was toch niet zo krachtig als ik gehoopt had. Maar ze zei ook dat ze zeer trots was op wat ik aan het doen was.


Ja, ik moet het toegeven achteraf. Het was redelijk akward, maar hoe meer ik mijn plan uitleg hoe natuurlijker het aanvoelt. Blijkbaar wordt buiten je comfortzone zitten, toch snel iets makkelijker. Laat dit het begin zijn van veel cringyness en nog meer groei!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Abundance in life

A year ago I started business coaching. As Studio Schijnpoort I was a freelancer and a one man production company. I liked it a lot, but after 6 years of working as a freelancer, I wanted to grow. My

"How to make my boss look great on video" deel 1

Een goede voorbereiding is het halve werk. Als je opnames moet plannen voor je baas of een collega wil je dat hij of zij er op de beelden goed uitziet, knap en intelligent overkomt en een soort van aa

Comentarios


bottom of page